החומרים:
4 כפות שמן זית
500 גרם בצל סגול קלוף, קצוץ דק
3 שיני שום קלופות, קצוצות דק
6 ענפי תימין, עלים בלבד
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון טחון
1 קורט פלפל שאטה גרוס
500 גרם בשר בקר טחון
50 גרם זיתים ירוקים קצוצים
3 ביצים קשות, קלופות וחתוכות גס
1 חבילת בצק קפוא לאמפנדס, מופשרת לילה במקרר (להשיג בחניות מתמחות)
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- מחממים מעל להבה גבוהה שמן זית במחבת רחבה בעלת דופן. מכניסים למחבת בצל ומאדים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים שום, תימין, מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון ופלפל שאטה וממשיכים לאדות שתי דקות נוספות. מוסיפים למחבת בשר טחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מבושל ורוב הנוזלים התאדו. מצננים היטב את התערובת.
- מעבירים את תערובת הבשר לקערה רחבה, ובמידת הצורך מפוררים בעזרת מזלג גושים שנותרו בה.
- מוסיפים לתערובת זיתים וביצים קשות ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח לפי טעם.
- מחממים תנור ל- C°200, מרפדים 2 מגשי אפייה בנייר אפייה.
- מוצאים את חבילת הבצק מהמקרר, מניחים עיגול אחד של בצק בכף היד, ממלאים במרכז העיגול שתי כפיות של תערובת המילוי, מקפלים את הבצק ליצירת חצי סהר ממולא ומהדקים את קצות השוליים. בשלב זה ניתן להדק את השוליים בקיפול הקלאסי של אמפנדס.
- מניחים את האמפנדס הממולאות בשתי תבניות האפייה המרופדות בנייר אפייה, מברישים את פניהן בביצה טרופה ואופים בתנור (C°200) במשך 14 דקות או עד שפני המאפים שחומים.
- מוציאים מהתנור ומגישים חם.
FEINTIP
במקום הקיפול הקלאסי הארגנטינאי הדקו את שולי הבצק זה לזה באמצעות לחיצת מזלג.
בצק קפוא לאמפנדס תוכלו להשיג בחנויות המתמחות במטבחי עולם או במרכולים ארגנטינאים ברחבי הארץ.