המרכיבים לשלב הראשון:
1/2 2 כוסות (500 גרם) בורגול
1/2 כוס (100 גרם) אורז לבן
1/2 3 ליטר + 250 מ"ל מים
1/8 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן
המרכיבים לשלב השני:
2 כוסות (400 גרם) סוכר
המרכיבים להגשה:
קינמון טחון
חומוס קלוי קצוץ גס
פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב אורז ובורגול עד שהנוזלים שיוצאים מהם צלולים.
- מעבירים את הדגנים השטופים לסיר גדול וממלאים ב-1/2 3 ליטר מים.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה את הדגנים בבעבוע עדין עד שהדגנים מתפרקים (ניתן למעוך אותם בקלות בין שתי אצבעות).
- מסירים מהכיריים, מסננים מבעד למסננת צפופה המונחת מעל קערה רחבה, נעזרים במצקת על מנת ללחוץ ולסחוט את מירב הנוזלים מהעיסה. נפטרים מהמוצקים שבמסננת ושומרים על הנוזל. מתקבל נוזל סמיך מאד.
- משאירים את הנוזל בטמפרטורת החדר למשך שעתיים.
- מערבבים 250 מ"ל מים עם שמרים וסוכר ומוסיפים אל הנוזל. טוחנים היטב במעבד מזון לאיחוד החומרים, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך 20 שעות.
- לאחר שעברו 20 שעות מעבירים את הבלילה לקערת מעבד מזון, מוסיפים 2 כוסות סוכר וטוחנים לתערובת אחידה. בסיום שלב זה מעבירים את הבלילה לכוסות הגשה אישיות ומעבירים למקרר עד להגשה.
- מגישים קר בתוספת קינמון, חומוס קלוי קצוץ גס ופיסטוקים קלויים.
FEINTIP
את השמרים ניתן להחליף במחמצת טבעית. מי ההשריה של צימוקים, למשל, מכילים המון שמרי בר – בדיוק מה שמחמצת צריכה. החליפו את הסוכר הלבן שבמתכון בכל ממתיק אחר והוסיפו או הפחיתו מהכמות לפי טעמכם האישי.