החומרים לפטה:
350 גרם חזה אווז
200 גרם פלדה טלה
200 גרם כבד עוף נקי
150 גרם + 150 גרם חזה אווז מעושן
15 גרם מלח
2 גרם פלפל שחור גרוס
5 גרם זרעי כוסברה טחונים
40 גרם לחם לבן ללא קרום
1 ביצה
40 גרם חלב
50 גרם פיסטוק קלוי
40 גרם יין אדום יבש
2 גרם עלי תימין טרי
החומרים לבצק:
600 גרם קמח
3 גרם מלח
1 קורט פלפל שחור גרוס
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים קטנות (75 גרם סה"כ)
100 גרם מים
1 ביצה לטובת איטום והברשת הבצק
החומרים לציר אווזים:
1 גזר קלוף, חתוך גס
1 בצל סגול עם קליפה, שטוף וחתוך לרבעים
1 גבעול סלרי, חתוך גס
2 כפות שמן
500 גרם עצמות אווז
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס יין אדום
2 עלי דפנה
5 גבעולי תימין
3 ליטר מים
אופן ההכנה: אופן הכנת הפטה:
- חותכים חזה אווז, פלדה טלה, כבדי עוף ו-150 גרם חזה אווז מעושן לקוביות בגודל 3 ס”מ.
- מערבבים ומתבלים בקערה את נתחי הבשר החתוכים במלח, פלפל וזרעי כוסברה, מכסים ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס לחם, ביצה וחלב וטוחנים10 שניות/מהירות 10 למחית במרקם חלק.
- חותכים את יתר 150 גרם חזה האווז המעושן לקוביות של 1 ס"מ, מחממים מחבת מעל להבה בינונית וצורבים בה את קוביות חזה האווז.
- מוצאים את קוביות הבשרים מהמקפיא, טוחנים במטחנת בשר ומערבבים בקערה לתערובת אחידה עם קוביות חזה האווז הצרוב, תערובת מחית הלחם, פיסטוקים קלויים, יין אדום ותימין.
- מכסים ומעבירים את התערובת למקרר. נגשים להכנת הבצק.
אופן הכנת הבצק:
- מעבירים לקערת התרמומיקס קמח, מלח ופלפל שחור ומערבבים 15 שניות/מהירות 4.
- מוסיפים לקערה חמאה, 2 ביצים ומים ולשים 5 דקות/פונקציית לישה.
- מעצבים את הבצק לצורה מלבנית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר. מוציאים את מלבן הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן דק בעובי 1/2 ס"מ.
- משמנים תבנית אינגליש-קייק.
- חותכים ממלבן הבצק חתיכות המתאימות לציפוי דפנות ותחתית התבנית וגם לכיסויה, ומרפדים בהן את תחתית ודפנות התבנית. שומרים בצד תחת מגבת בד חתיכת בצק החתוכה בגודל התבנית, שתשמש ככיסוי.
אופים:
- מוציאים מהמקרר את תערובת הבשר, יוצקים אותה לתבנית ומברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
- קורצים שלושה חורים עגולים בקוטר 2 ס"מ לאורך מלבן הבצק המיועד לכיסוי, ומכסים בו את הפטה. מייצרים 3 צילינדרים מרדיד אלומיניום ומכנסים אותם לחורים שבבצק כדי שישמשו כארובה ליציאת האדים המהלך האפייה.
- מעצבים משארית הבצק צורות שונות, מקשטים בהן את מכסה הבצק ומברישים בביצה טרופה. מעבירים את תבנית הפטה למקפיא למשך 15 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים לאפייה בתנור למשך 15 דקות.
- מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 160 מעלות וממשיכים לאפות למשך 25 דקות נוספות. הטמפרטורה הפנימית של הפטה צריכה להגיע ל-70 מעלות. מוצאים מהתנור, נפטרים מארובות רדיד האלומיניום, מצננים לחלוטין, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 12 שעות.
אופן הכנת הציר:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מערבבים גזר, בצל וסלרי עם השמן, פורסים על מגש מרופד בנייר אפייה וצולים בתנור למשך 15-20 דקות, עד לקבלת גוון צבע חום כהה. נזהרים לא לשרוף את הירקות.
- מעבירים את הירקות הצלויים לסיר יחד עם יתר חומרי הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים למשך שעתיים.
- מסננים את הציר, נפטרים מהמוצקים שנותרו במסננת, מחזירים את הנוזלים לסיר וממשיכים לצמצם עד שנותר בסיר חצי ליטר נוזל.
- מצננים מעט את הציר ומזלפים אותו אל תוך הפטה מבעד לפתחי הבצק העגולים.
- עוטפים את הפטה בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך שעתיים נוספות לפחות.
- מחלצים את הפטה מהתבנית, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומגישים לצד חרדל וירקות מוחמצים.