חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחמניות בריוש שמן זית | סער מור, מחשבות על לחם

כמות מנות 12 לחמניות בריוש
לחמניות בריוש שמן זית

החומרים:

1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח לחם

1/3 כוס + 1 כף (75 גרם) סוכר

9 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס (125 גרם) חלב קר

1/2 כוס (125 גרם) מים קרים

1 ביצה + 1 חלמון (או 3 חלמונים)

1/2 כוס (100 גרם) שמן זית כתית בכבישה קרה, קפוא למרקם משחה

1/2 1 כפיות (11 גרם) מלח

המרכיבים להברשת הבצק:

1 ביצה

1 כף חלב

קורט מלח

קורט סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קטנה קמח, סוכר ושמרים ושומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס חלב, מים וחלמונים (או ביצה וחלמון).
  3. מוסיפים מעל לנוזלים שבקערת התרמומיקס את תערובת היבשים.
  4. מוסיפים מעל תערובת היבשים מחצית מכמות השמן ולשים פונקציית לישה/2.5 דקות.
  5. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש פונקציית לישה/3 דקות. תוך כדי עבודת התרמומיקס מוסיפים לקערה את יתר השמן בכמויות קטנות כול פעם.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה 1 בטמפרטורת חדר.
  7. הופכים את הבצק אל משטח עבודה משומן קלות, משטחים אותו, מכדררים חזרה לכדור ומחזירים אל הקערה המשומנת, ומכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה במקרר לפחות למשך 8 שעות.
  8. מוצאים את הבצק מהמקרר, הופכים אותו אל משטח עבודה משומן קלות ומניחים לו לנוח כשהוא מכוסה למשך 10 דקות.
  9. משמנים תבנית שקעים מסיליקון ומניחים אותה על תבנית אפייה שטוחה, שוקלים מהבצק חתיכות 12 של 75 גרם כל אחת ומניחים להן כשהן מכוסות למשך 10 דקות.
  10. מערבבים בקערה קטנה יחד את כל מרכיבי ההברשה לבלילה אחידה.
  11. מכדררים את חתיכות הבצק השקולות לכדורים, מניחים בשקעים שבתבנית הסיליקון המשומנת ומברישים את פני הכדורים בבלילת הביצה.
  12. מתפיחים את כדורי הבצק כשהם מכוסים במקום חמים עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
  13. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, ומניחים קערה עם מים חמים בתחתית התנור.
  14. מעבירים את תבנית לתנור שאפייה של 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 5-10 דקות או עד שהמאפים הופכים שחומים זהובים.
  15. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים את המאפים על גבי רשת ומגישים. לחמניות הבריוש יהיו במיטבן לאחר 4 שעות מסיום האפייה.

מתכונים נוספים