החומרים לכבדים:
2 יחידות בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לרבעים
3 כפות שמן זית
500 גרם כבדי עוף נקיים היטב
2 יחידות עלה דפנה קטן
10 גרגירי פלפל שחור
150 גרם יין לבן או ריזלינג
150 גרם יין אדום
1 כפית מלח
4 ביצים קשות קלופות וחצויות
אופן ההכנה:
- מכניסים את הבצלים לקערת התרמומיקס וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את שמן הזית ומאדים 7 דקות/ נגד כיוון הלהב/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה. מצננים בקערה בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הכבדים,עלי הדפנה,גרגירי הפלפל והיין ומבשלים 10 דקות/ נגד כיוון הלהב/ 80 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
- בודקים את מידת העשייה של הכבדים ומוסיפים עד 2 דקות לפי הצורך.
- מסננים את תערובת הכבדים בסלסלת הבישול ומוציאים את עלה הדפנה וגרגירי הפלפל.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הכבדים המבושלים, הבצל המאודה והביצים, מוסיפים מלח ומערבבים 25 שניות/ מהירות 3.
FEINTIP
מומלץ להגיש את הכבד הקצוץ עם סלט חזרת ביתית חריפה או עם ריבת בצל או אגסים מתקתקה.