החומרים:
3 שיני שום קלופות
1 בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים
50 גרם חזה אווז מעושן חתוך גס
2 כפות שמן זית
250 גרם (1 כוס) אפונה יבשה
200 גרם (1 יחידה) תפוח אדמה קלוף וחתוך לרבעים
½ 1 ליטר מים + ½ ליטר מים (או ציר ירקות )
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט פלפל אנגלי טחון
1 עלה דפנה
1 חופן עלי נענע
1 חופן עלי כוסברה (או פטרוזיליה)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השום והבצל וקוצצים 5שניות/ מהירות 5, מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערה את החזה אווז המעושן וקוצצים 2 שניות/ מהירות 6. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים את השמן זית ומאדים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 ללא פקק המידה השקוף.
- מחזירים לקערה את הבצל והשום ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 ללא פקק המידה השקוף.
- מוסיפים את האפונה, התפוח האדמה, 1/2 1 ליטר מים והתבלינים ומבשלים 60 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- יוצקים לקערה ½ ליטר מים ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
- טוחנים את המרק 1 דקה/ מהירות 4 . יוצקים את המרק למרקיות ומגישים חם.
FEINTIP
למתכון חלבי מורידים את חזה האווז המעושן, ממירים 250 מ"ל מים בחלב ומגישים את המרק עם עלי גבינת פרמז’ן מעל.