החומרים למרק בצל קלאסי:
50 גרם שמן זית
500 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים
2 ענפי תימין מופרדים לעלים
50 גרם יין לבן
800 גרם ציר ירקות (או מים)
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
75 גרם רוטב סויה איכותי
החומרים לקרוטונים של בגט וגבינת גרוייר:
12 פרוסות בגט בעובי של 2 ס"מ
30 גרם שמן זית
2 שיני שום קלופות
40 גרם גבינת גרוייר מגוררת
מרק בצל קלאסי
אופן ההכנה:
- יוצקים לקערת התרמומיקס שמן זית ומחממים 1 דקה/ 90 מעלות/ מהירות 1.
- מוסיפים רבעי בצל ותימין, קוצצים 5 שניות/ מהירות 4 ומאדים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים 50 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצקים את המרק החם לצלחות הגשה ומגישים עם קרוטונים של בגט וגבינת גרוייר מעל.
קרוטונים של בגט וגבינת גרוייר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות במצב גריל.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מברישים את פרוסות הבגט בשמן זית, מניחים על מגש האפייה ואופים בתנור 3 דקות או עד שהן משחימות קלות.
- משפשפים את קרוטוני הבגט בשום, מפזרים מעל את גבינת הגרוייר ומחזירים לתנור לאפייה לעוד 3 דקות או עד שהגבינה נמסה.
- מוציאים את הקרוטונים מהתנור, מניחים בתוך מרק הבצל החם ומגישים מיד.
FEINTIP
הוסיפו כפית סוכר חום בזמן אידוי הבצל; תוספת הסוכר תעניק צבע שחום לבצל ותעשיר את טעמי המרק.