החומרים לבצק:
560 גרם (4 כוסות) קמח
5 גרם (1 כפית) מלח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
180 גרם (¾ כוס) חלב קר
2 ביצים
50 גרם (2 כפות) דבש
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (3 כפות) סוכר
החומרים לזיגוג החלה:
1 חלמון
1 כף חלב
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 8 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים את חלקי הבצק לרצועות וקולעים לחלה.
- מעבירים את החלה למגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעתיים או עד שהחלה מכפילה את נפחה.
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- טורפים את החלמון עם החלב, מסירים את השקית מעל לחלה ומברישים את החלה בתערובת הזיגוג מכל צדדיה. מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהחלה הופכת שחומה – זהובה ומשמיעה צליל חלול כאשר נוקשים בתחתיתה.
- מוציאים את החלה מהתנור, מניחים על רשת ומצננים. פורסים ומגישים.
FEINTIP
לפני האפייה פזרו על הזיגוג שומשום, פרג או כל שילוב של תערובת גרעינים אהובה עליכם.