חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

ניוקי תפוחי אדמה

כמות: 4 מנות

החומרים:

1 קילו תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות

600 גרם (1/2 1 כוסות) מים

400-450 גרם קמח

קורט מלח

2 כפות חמאה

1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. מניחים את תפוחי האדמה החתוכים במגשי הורומה, יוצקים את המים לקערת התרמומיקס ומניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
  2. מסירים את כלי הוארומה ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר, שופכים את המים ומיבשים את הקערה.
  3. מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לקערת התרמומיקס ומועכים 10 שניות/ מהירות 4 נזהרים שלא לעבד יותר מידי את תפוחי האדמה למחית.
  4. מוסיפים לקערת התרמומיקס 300 גרם קמח,את המלח, החמאה והביצה ומערבבים 40 שניות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח עם שארית הקמח ולשים לקבלת בצק שאינו דביק.
  6. מגלגלים מהבצק נקניקים בקוטר 2 ס”מ וחותכים לניוקי באורך של 2-3 ס”מ. ניתן לעצב את הניוקי לצורה הקלאסית בעזרת מזלג, לא חובה.
  7. ממלאים סיר עם מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את הניוקי בקבוצות קטנות. בכל פעם שהניוקי צף על פני המים, זה סימן שהוא מוכן ומוציאים אותו.
  8. מגישים חם עם הרוטב האהוב עליכם.

מתכונים נוספים