חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק עדשים שחורות

כמות: 4-6 מנות

החומרים:

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לרבעים

1 בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים

1 גזר קלוף וחתוך ל 4 קטעים

3 שיני שום קלופות

6 ס"מ כרישה חצויה לאורכה ( החלק הלבן)

4 כפות שמן זית

3 כפות יין אדום

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית פלפל אנגלי טחון

1 עלה דפנה

קורט סוכר

300 גרם עדשים שחורות

1600 מ"ל מים או ציר ירקות

½ כוס עלי סלרי קצוצים קרועים ביד או חתוכים לרצועות

2 כפיות מלח

החומרים להגשה:

שמנת חמוצה

שמן זית

עלי כוסברה ופטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הבצל, הגזר, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים לקערה את השמן זית ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  3. מוסיפים את היין, פלפל שחור, פלפל אנגלי, העלה דפנה, הסוכר ומבשלים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים את העדשים, 1 ליטר מים/ציר הירקות, עלי הסלרי ומבשלים 35 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מוסיפים לקערה את יתרת המים/ציר הירקות, עד לסימון העליון של קערת התרמומיקס, את המלח ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב / מהירות בחישה עדינה.
  6. יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מוסיפים לכל קערה כף שמנת חמוצה, מזלפים מעט שמן זית, מעטרים בעלי כוסברה ומגישים חם.

FEINTIP

פרוסה עבה של לחם שאור או חלה משוחים במעט שמן זית וקלויים בתנור יהפכו לתוספת נפלאה לצד מרק העדשים. אם אתם מחובבי השום, שפשפו שן שום על הפרוסה.

מתכונים נוספים