חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

ציר בקר

כמות: כ-500 גרם רכז

החומרים:

300 בשר בקר ללא גידים (שייטל-כף-סינטה) חתוך לקוביות

200 גרם מגוון ירקות קלופים וחתוכים גס (שום/גזר/בצל/שורש סלרי/שורש פטרוזיליה/פטריות)

4 גבעולים של עשבים ארומטיים (רוזמרין/מרווה/תימין/אורגנו)

150 גרם מלח ים (או מלח גס)

50 גרם יין לבן

1 עלה דפנה

1 מסמר ציפורן

5 יחידות זרעי כוסברה שלמים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את קוביות הבשר וטוחנים 5 שניות/ מהירות 7,מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים לקערה את הירקות, העשבים הארומטיים וקוצצים 10 שניות/ מהירות 5.
  3. מחזירים לקערה את הבשר הקצוץ ומוסיפים את יתרת החומרים. מניחים את סלסילת הבישול במקומה ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 ללא פקק המידה השקוף. מוציאים את סלסילת הבישול מקערת התרמומיקס.
  4. מניחים את פקק המידה השקוף במקומו, במכסה הקערה וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  5. מעבירים את הרכז לכלי אטום, מצננים ושומרים במקרר עד לשימוש. הציר נשמר עד כחודשיים במקרר. משתמשים בכפית רכז לחצי ליטר ציר מוכן.

מתכונים נוספים