חומרים:
18 גרם שמרים טריים
300 גרם מים
500 גרם קמח (רצוי קמח שטיבל 2)
10 גרם סוכר
5 גרם חמאה רכה
10 גרם מלח
50 גרם גבינת רוקפור
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
- מפוררים לתוך קערת התרמומיקס את השמרים, מוסיפים את המים ומערבבים 1 דקה/ 37 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס קמח, סוכר וחמאה ולשים 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוסיפים את מלח וגבינת הרוקפור ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מערבבים את הבצק 10 שניות/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2 על מנת לנתק אותו מדפנות הקערה.
- מתפיחים את הבצק מכוסה בקערה למשך 35 דקות.
- חותכים את הבצק לחתיכות של 80 גרם ויוצרים כדורים (כ-10 כדורים), מניחים את הכדורים להתפחה על מגש מרופד נייר אפייה למשך 40 דקות.
- מברישים את הכדורים בביצה טרופה ולאחר מכן חותכים בעדינות בסכין חדה את הבצק בחלקו העליון לעיטור.
- אופים בתנור שחומם לטמפרטורה של 190 מעלות למשך 15 דקות. מוציאים, מצננים ומגישים.
FEINTIP
לא אוהבים רוקפור? לא נורא. החליפו את הרוקפור בגבינות מגוררות כמו אמנטל, פרמזן, קשקבל או צ’דר.