החומרים:
650 גרם (5 כוסות) קמח
180 גרם (1 כוס) סוכר
16 גרם (4 כפיות) אבקת אפייה
2 כפיות זרעי קימל
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס צימוקים
3 ביצים
200 גרם רוויון
200 גרם שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
- מחממים את הטנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים ומקמחים 2 תבניות אינגליש קייק.
- מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקימל, הקינמון הטחון, הסודה והמלח לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4 ושומרים את תערובת היבשים בצד.
- מכניסים את הביצים לקערת התרמומיקס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
מוסיפים את הרוויון, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים את תערובת היבשים ששמרנו בצד לקערת התרמומיקס ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4. נעזרים במרית לערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק בין שתי תבניות אינגליש קייק, מכניסים לתנור החם ואופים למשך 50-55 דקות או עד שהלחם יבש במרכזו וזהוב מבחוץ.
- מצננים על רשת, פורסים ומגישים.
FEINTIP
הלחם ישמר היטב למשך יום. אפשר גם לפרוס אותו כשהוא טרי ולהקפיא עד לשימוש.