החומרים:
200 גרם עדשים שחורות מושרות לשעה המים פושרים ומסוננות
1 ענף תימין
2 עלי דפנה
1 ליטר מים
75 גרם קינואה לבנה
75 גרם קינואה אדומה
300 גרם כרוב לבן פרוס לרצועות של 1 ס"מ
200 גרם כרישה פרוסה לטבעות
1 פלפל צ’ילי אדום פרוס לטבעות
מיץ טרי מלימון אחד
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את העדשים, התימין, עלי דפנה והמים.
- מכניסים לסלסילת הבישול את שני סוגי הקינואה ומניחים אותה במקומה בקערת התרמומיקס.
- מכניסים למגשי הוורומה את הכרוב, הכרישה, הצ’ילי. מניחים אותו במקומו על מכסה קערת התרמומיקס ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מעבירים את הירקות המאודים לקערת ערבוב, בסיום הבישול, מוסיפים את הקינואה. מסננים את העדשים, נפטרים מהתימין, עלי הדפנה ומוסיפים גם אותן לקערה. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים חם או קר. הסלט ישמר במקרר עד יומיים.
FEINTIP
החליפו את העדשים השחורות בעדשים ירוקות, ואת הכרישה בבצל. מומלץ להשתעשע בתיבול הסלט ולגוון בחומצים שונים ושמנים עם טעמים מיוחדים.