החומרים:
550 גרם (4 כוסות + 6 כפות) קמח לחם
15 גרם שמרים יבשים
400 גרם מים
3 כפות שמן זית + שמן זית לשימון התבנית והבצק
10 גרם ( כ ½ 1 כפיות ) מלח
ענפי רוזמרים קטנים לעיטור.
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ מצב לישה. משמנים קלות את פני הבצק ומשאירים אותו בקערת התרמומיקס לתפיחה במקום חמים למשך 30 דקות עד להכפלת נפחו.
- משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס”מ.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים אותו בתבנית האפייה. מרדדים ומשטחים את הבצק בתבנית בעדינות, בעזרת ידיים משומנות קלות ( לא ללחוץ על הבצק יתר על המידה).מניחים את התבנית במקום חמים לכ-20-30 דקות ומתפיחים את הבצק שוב להכפלת נפחו.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
- יוצרים שקעים בבצק בעזרת קצות האצבעות ונועצים בכל שקע ענף רוזמרין קטן.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-14 דקות עד ש פני הבצק מזהיבים קלות. פורסים ומגישים חם.
FEINTIP
הכינו מטבלים שונים טעימים; טפנד, פסטו, מיונז, מטבוחה ועוד והגישו עם הפוקצ’ה.