חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לישת בצק ( מתכון לפוקצ’ה)

כמות: 8 מנות

החומרים:

550 גרם (4 כוסות + 6 כפות) קמח לחם

15 גרם שמרים יבשים

400 גרם מים

3 כפות שמן זית + שמן זית לשימון התבנית והבצק

10 גרם ( כ ½ 1 כפיות ) מלח

ענפי רוזמרים קטנים לעיטור.

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ מצב לישה. משמנים קלות את פני הבצק ומשאירים אותו בקערת התרמומיקס לתפיחה במקום חמים למשך 30 דקות עד להכפלת נפחו.
  2. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס”מ.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים אותו בתבנית האפייה. מרדדים ומשטחים את הבצק בתבנית בעדינות, בעזרת ידיים משומנות קלות ( לא ללחוץ על הבצק יתר על המידה).מניחים את התבנית במקום חמים לכ-20-30 דקות ומתפיחים את הבצק שוב להכפלת נפחו.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  5. יוצרים שקעים בבצק בעזרת קצות האצבעות ונועצים בכל שקע ענף רוזמרין קטן.
  6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-14 דקות עד ש פני הבצק מזהיבים קלות. פורסים ומגישים חם.

FEINTIP

הכינו מטבלים שונים טעימים; טפנד, פסטו, מיונז, מטבוחה ועוד והגישו עם הפוקצ’ה.

מתכונים נוספים