החומרים:
1 בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
1 גזר קלוף וחתוך לקטעים של 4 ס"מ
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
1 שורש סלרי קלוף וחצוי
45 גרם (3 כפות) שמן זית
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם (5 כפות) רסק עגבניות
1 כפית מלח ים אטלנטי (או מלח גס)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
800 גרם שימורי עגבניות תמר חתוכות לקוביות
1 ליטר (4 כוסות) מים רותחים
60 גרם (1/3 כוס) אורז
רוטב TABASCO
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום, הגזר, השורש פטרוזיליה, שורש הסלרי וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים לקערה את השמן זית ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את הסוכר, הרסק עגבניות, המלח, הפלפל ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את העגבניות, המים ומבשלים 30 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מוסיפים לקערה את האורז ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- יוצקים את המרק לקעריות, מטפטפים מעט TABASCO לפי הטעם ומגישים חם.
FEINTIP
מרק עגבניות יכול לשמש גם כרוטב פסטה נהדר. מבשלים את המרק כ-15 דקות נוספות עד שמסמיך, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. יוצקים את הרוטב על הפסטה, מגרדים פרמז’ן ואוכלים. בתאבון !