חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק עגבניות ואורז

כמות: 4 מנות

החומרים:

1 בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים

2 שיני שום קלופות

1 גזר קלוף וחתוך לקטעים של 4 ס"מ

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי

1 שורש סלרי קלוף וחצוי

45 גרם (3 כפות) שמן זית

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

100 גרם (5 כפות) רסק עגבניות

1 כפית מלח ים אטלנטי (או מלח גס)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס

800 גרם שימורי עגבניות תמר חתוכות לקוביות

1 ליטר (4 כוסות) מים רותחים

60 גרם (1/3 כוס) אורז

רוטב TABASCO

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום, הגזר, השורש פטרוזיליה, שורש הסלרי וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים לקערה את השמן זית ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  3. מוסיפים את הסוכר, הרסק עגבניות, המלח, הפלפל ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים את העגבניות, המים ומבשלים 30 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  5. מוסיפים לקערה את האורז ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  6. יוצקים את המרק לקעריות, מטפטפים מעט TABASCO  לפי הטעם ומגישים חם.

FEINTIP

מרק עגבניות יכול לשמש גם כרוטב פסטה נהדר. מבשלים את המרק כ-15 דקות נוספות עד שמסמיך, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. יוצקים את הרוטב על הפסטה, מגרדים פרמז’ן ואוכלים. בתאבון !

מתכונים נוספים