החומרים:
600 גרם גרגירי חומוס מבושלים היטב
ומסוננים (או גרגירי חומוס מסוננים מ 2 פחיות שימורים)
200 גרם נוזל בישול החומוס (או מים)
200 גרם טחינה גולמית איכותית
4 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
½ כפית מלח
¼ כפית כמון (לבחירה)
¼ כפית פפריקה מתוקה (לבחירה)
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת התרמומיקס גרגירי חומוס מסוננים ונוזלי בישול
וטוחנים 30 שניות/מהירות 7, נעזרים במרית התרמומיקס במהלך הטחינה.
2. דוחפים את מחית החומוס מדפנות הקערה בעזרת המרית לכיוון הלהב
וממשיכים לטחון 30 שניות/מהירות 7, נעזרים במרית במהלך הטחינה.
3. מוסיפים טחינה, מיץ לימון ותבלינים וטוחנים 1 דקה/מהירות 10 , נעזרים
במרית התרמומיקס במהלך הטחינה. אם בשלב זה החומוס סמיך מידי
לטעמכם מוסיפים מעט נוזלים וטוחנים שוב עד לקבלת המרקם הרצוי.
4. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס ומחממים
2 דקות/ 40°C /מהירות 4.
5. מגישים את החומוס כשהוא עדיין חמים.
FEINTIP
במידה ואתם משתמשים בגרגירי חומוס מפחית שימורים הפחיתו מכמות המלח המופיעה במתכון, ותקנו תיבול
לפי הצורך לקראת סיום הכנת המתכון.
הגישו את החומוס כשמעליו גרגירי חומוס מבושלים, טחינה, שמן זית וצנוברים. פיתה טרייה, ביצה קשה, רבע בצל
קלוף, זיתים מרירים ופלפל חריף ישלימו את החוויה ויהפכו את המטבח שלכם לחומוסייה מדופלמת.