מרכיבים
החומרים:
300 גרם חלב
75 גרם קוביות שוקולד מריר
זרעים מחצי מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
175 גרם סוכר
1 ביצה
30 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וטחונים דק
אופן ההכנה:
- מחממים בבן מארי (בסיר מעל סיר אידוי) או במיקרוגל חצי מכמות החלב, שוקולד ווניל ומערבבים עד להמסת השוקולד. מצננים לטמפרטורת חדר.
- מערבבים ביצה וסוכר עד לקבל תערובת תפוחה ובהירה.
- מערבבים לתערובת הביצים את שאר החלב, את בלילת השוקולד ואגוזי לוז, יוצקים את הבלילה אל מכונת הגלידה ומפעילים.