בצק פריך לקיש
החומרים:
220 גרם חמאה קרה
300 גרם קמח
כפית ורבע מלח
כפית וחצי סוכר
40 גרם מי קרח
½ כפית חומץ
רויאל לקיש
החומרים:
250 גרם שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים גודל "M"
½ שן שום קלפוה וקצוצה
מעט עלי תימין טרי מופרדים
½ כף קמח
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור
קיש במילוי קישואים, פטה וגבינת פרמזן
החומרים:
2 קלתית קיש אפויה אפייה עיוורת
8-9 קישואים חתוכים לקטעים וצרובים על Fast&Crust
200 גרם גבינת פטה
1 מתכון רויאל לקיש
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
בצק פריך לקיש
אופן ההכנה:
- חותכים את החמאה לקוביות של 1/2 ס”מ, מניחים על מגש שטוח כשהן לא נוגעות אחת בשנייה ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, מלח וסוכר וטוחנים 3 שניות/ מהירות 10.
- מוציאים את קוביות החמאה מהמקפיא, מוסיפים לקערה טוחנים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים מי קרח וחומץ ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
- מוציאים את הבצק מקערת התרמומיקס, מאחדים לכדור ומחלקים לשתי חתיכות שוות.
- משטחים כל חתיכה לדיסקית בעזרת הידיים, עוטפים כל אחת מהן בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
רויאל לקיש
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל החומרים לקערת התרמומיקס ומערבבים 30 שניות/ מהירות יוצקים את הרויאל מעל לירקות של הקיש ואופים.
קיש במילוי קישואים, פטה וגבינת פרמזן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות שבמרכזו משטח Fast&Crust.
- מסדרים בתחתית הקלתיות את הקישואים וגבינת הפטה ויוצקים מעל את הרויאל.
- מפזרים מעל את גבינת הפרמזן
- מכניסים את הקישים לאפיה בתנור על Fast&Crust למשך חצי שעה. מוציאים, ממתינים מעט להתייצבות הקיש, פורסים ומגישים