החומרים:
4 סטייקים של נתח סינטה בקר, במשקל 250 גרם כל אחד
2 כפיות (14 גרם) מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
- מכוונים טמפרטורה לפי מידת העשייה הרצויה:
- RARE: 54°C
- MEDIUM RARE: 56°C
- MEDIUM: 58°
- MEDIUM WELL: 62°C
- WELL DONE: 68°C
- מכוונים את זמן העבודה לשעה 1.
- מתבלים את נתחי הסינטה במלח ופלפל באחידות.
- אורזים את נתחי הסינטה המתובלים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (טמפרטורה לעיל) למשך שעה 1.
צורבים ומגישים: - מחממים ומשמנים היטב מחבת פסים מעל להבה גבוהה.
- מוציאים מהמיכל את השקית ובה הסטייקים, מוצאים את הסטייקים מהשקית וצורבים אותם במחבת החמה מעל להבה גבוהה למשך 30 שניות מכל צד ומגישים מיד.
FEINTIP
סטייקים שבושלו בטמפרטורה מעל C56° ניתן לצנן ביד במי קרח ולשמור במקרר לשבוע ימים עד להגשה. סטייקים שבושלו בטמפרטורה נמוכה מזו מומלץ לצרוב ולהגיש ישירות לאחר הבישול.
במידה ושמרתם את הסטייקים בקירור לאחר הבישול, חממו אותם שוב בשקית באמבט מים בטמפרטורה של C56° לחצי שעה פני הצריבה.
צרבו את הסטייקים בחום גבוה לפרק זמן קצר על מנת שלא יתייבשו.
צרבו את הסטייקים במחבת בשומן אווז (או חמאה) יחד עם שן שום וענף רוזמרין וקבלו מנת סטייק מושלמת.