החומרים:
5 אגסים מקולפים, חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים
2 כוסות (500 גרם) מים
1/2 כוס (125 גרם) יין לבן יבש איכותי
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 מקל קינמון
5 פרוסות דקות שורש ג’ינג’ר
3 גבעולי למון-גראס, מעוכים
8 תרמילי הל
3 כוכבי אניס
1/2 כף גרגירי פלפל שחור שלמים
אופן ההכנה:
- מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
- מכוונים ל-C80°, מכוונים את זמן העבודה ל-2.5 שעות.
- מכניסים את כל המרכיבים, למעט האגסים, לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מסננים ומצננים לחלוטין.
- מחלקים את חצאי האגסים בין שתי הצנצנות ויוצרים מעליהם את הסירופ המתובל.
- סוגרים היטב את הצנצנות ומעבירים לבישול במים (C80°) למשך 2.5 שעות.
- מוציאים בזהירות מהמיכל את הצנצנות עם האגסים, מניחים בצד ל-20 דקות ולאחר מכן מצננים היטב במי קרח. שומרים בקירור עד להגשה.
- מגישים את האגסים עם הנוזלים כקינוח קר.
FEINTIP
גוונו את טעמי הסירופ באמצעות בחירת תבלינים שונים, אך שימרו על היחס בין המים לסוכר.
נסו להכין את הקינוח מזני אגסים שונים.
השתמשו באגסים ובסירופ כיד הדמיון השורה עליכם, הגישו לצד קרואסון שקדים בתוספת קצפת מתוקה, או פרסו לפרוסות דקות והכינו טארט אגסים.