החומרים:
1 ק”ג שקדי עגל
2 כפיות (14 גרם) מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
- מכוונים ל-C62°, מכוונים את זמן העבודה ל-2 שעות.
- מתבלים באחידות את שקדי העגל במלח ופלפל.
- אורזים את שקדי העגל המתובלים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C62°) למשך 2 שעות.
- מוציאים מהמיכל את השקית ובה שקדי העגל, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
צולים ומגישים: - מוצאים את שקדי העגל מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
- פורסים את שקדי העגל לרוחבם לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
- מחממים מחבת מעל להבה גבוהה, משמנים את המחבת וצולים את שקדי העגל עד שהם חרוכים ופריכים. מגישים חם בתוספת סלט רענן או רוטב חמצמץ.
FEINTIP
לתוספת פריכות, צפו את פרוסות שקדי העגל במעט קמח לפני הצריבה, והשתמשו ביותר שמן לטובת הטיגון.
תוכלו להשתמש גם במחבת פסים או גריל לשלב הצריבה.