חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

בצק מהיר ללחם

270 גרם מים פושרים, ועוד מעט מים
רותחים לתבנית התנור
25 גרם שמרים טריים, או 2 כפיות שמרים
אינסטנט יבשים
15 גרם סוכר (לבחירה)
500 גרם קמח לחם
15 גרם שמן זית (לבחירה)
2 כפיות מלח
לעיטור:
מעט מים פושרים להברשה
שומשום ופרג

אופן ההכנה

1. יוצקים לתבנית אפייה בעלת שוליים מעט מים רותחים, מניחים אותה
בשליש התחתון של התנור ומחממים את התנור ל- 60°C .
2. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
3. מכניסים לקערת התרמומיקס 270 גרם מים, שמרים וסוכר ומחממים
2 דקות/ 37°C /מהירות 2.
4. מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ולשים 2 דקות/ .
5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים את הבצק בעזרת המרית
ל 7- חתיכות שוות בגודלן.
6. מעצבים את החתיכות לכדורים, מניחים כדור אחד על נייר האפייה
במרכז מגש האפייה ומסדרים סביבו את יתר 6 כדורי הבצק. מברישים
את כדורי הבצק במים ומעטרים בשומשום ופרג.
7. מכניסים את המגש לתנור ומתפיחים 20 דקות ( 60°C ). לאחר מכן,
מגבירים את חום התנור ל- 200°C ואופים 20 דקות.
8. מוציאים מהתנור את התבנית עם המים. משאירים בתנור את מגש
האפייה למשך 5 דקות נוספות.
9. מוציאים את מגש האפייה מהתנור, מצננים ומגישים.

FEINTIP

גוונו ועטרו את הלחם בפתיתי שיבולת שועל, גרעיני חמניות, קצח או זרעי פשתן.
ללחם מבריק, הברישו את פני הבצק בביצה טרופה.

מתכונים נוספים