החומרים :
300 גרם תרד טרי, קצוץ גס
100 גרם גרגרי חומוס יבשים
800 גרם מים
1 כפית מלח
200 גרם בצלים קלופים, חתוכים גס (3 ס"מ)
30 גרם שמן זית
250 גרם גזר קלוף, חתוך גס (3 ס"מ)
3 שיני שום קלופות
100 גרם לפת קלופה, חתוכה גס (3 ס"מ) (לבחירה)
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. מניחים את תושבת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה
תרד ושומרים בצד.
2. שמים חומוס יבש בקערת הערבוב וטוחנים 30 שניות/מהירות 9
3. מוסיפים 400 גרם מים ומערבבים 15 שניות/מהירות 4. מגרדים את
תחתית קערת הערבוב בעזרת המרית.
4. מוסיפים את יתר 400 גרם המים, מלח, בצל, שמן זית, גזר, שיני שום, לפת
ופלפל שחור. מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב
ומבשלים 30 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. מסירים את יחידת
הוורומה ושומרים בצד.
5. מניחים את כוסית המדידה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומערבבים
1 שניות/מהירות 4-8 , מגבירים את המהירות בהדרגה. מוסיפים תרד,
מערבבים בעזרת המרית ומגישים מיד.
FEINTIP
אם תעדיפו לבשל את התרד לזמן קצר, הוסיפו אותו ליחידת הוורומה 5-10 דקות לפני סיום הבישול בשלב 4.
החליפו תרד טרי ב 150- גרם תרד קפוא. הפשירו אותו, סחטו ממנו את המים בידיים והוסיפו אותו ליחידת הוורומה 5-10 דקות לפני סיום הבישול בשלב 4.