החומרים:
25 גרם זרעי קימל
30 גרם זרעי כמון
250 גרם פלפלי צ’ילי אדומים טריים, חצויים לאורך, ללא הזרעים
½ כפית מלח, או לפי הטעם
4 שיני שום קלופות
70 גרם רכז עגבניות
20 גרם חומץ בן יין אדום (ראו טיפ)
2 כפיות פפריקה מעושנת טחונה או 2 כפיות פפריקה מתוקה טחונה
80 גרם שמן זית
1 קורט פלפל שחור טחון, או לפי הטעם
אופן ההכנה:
- שמים זרעי קימל וכמון בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 10. קולים 3 דקות/120°C/מהירות 2.5, ללא כוסית המדידה.
- מוסיפים צ’ילי וקוצצים 7 שניות/מהירות 10 דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים מלח, שיני שום, רכז עגבניות, חומץ, פפריקה מעושנת, שמן זית ופלפל שחור ומערבבים 20 שניות/מהירות 6
- דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב וקוצצים שוב 10 שניות/מהירות 6 מעבירים לצנצנת עם מכסה מתברג, מכסים בשכבת שמן זית, מאחסנים במקרר עד לשימוש.
FEINTIP
החליפו חומץ בן יין אדום בחומץ טבעי