החומרים:
4 גבעולי כוסברה טרייה, העלים בלבד
4 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
120 גרם בצלים קלופים, חצויים
500 גרם בשר כתף טלה, חתוך לקוביות (4 ס"מ)
3 כפיות מלח דק, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור טחון, או לפי הטעם
60 גרם שמן זית
150 גרם גזר קלוף
80 גרם לפת קלופה
200 גרם קישואים
300 גרם קוסקוס להכנה מהירה
850 גרם מים
1/2 1 כפיות קינמון טחון
1 כפית ג’ינג’ר טחון
100 גרם צימוקים
260 גרם גרגרי חומוס משומרים, מסוננים
1 קורט חוטי זעפרן
אופן ההכנה:
- שמים כוסברה ופטרוזיליה בקערת הערבוב וקוצצים 7 שניות/מהירות 8. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- שמים בצל בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5.
- מוסיפים קוביות טלה, 2 כפיות מלח, פלפל, ו-40 גרם שמן זית ומבשלים 10 דקות/C°120/נגד כיוון השעון /מהירות בחישה עדינה . בינתיים, חותכים גזר, לפת וקישואים לחתיכות גדולות ושומרים בצד. שמים קוסקוס, כפית מלח ו-20 גרם שמן זית בקערה. ממוללים בין כפות הידיים את הקוסקוס עד שהגרגרים מצופים באופן אחיד בשמן ואין בו גושים, יוצקים מעל 350 גרם מים ומערבבים בעזרת המרית לפיזור אחיד של הנוזלים. מכסים את הקערה ושומרים בצד.
- מוסיפים לקערת הערבוב את הירקות החתוכים, את עלי הכוסברה והפטרוזליה הקצוצים, קינמון, ג’ינג’ר ו-500 גרם מים. מאווררים בעדינות את הקוסקוס בעזרת מזלג להפריד בין הגרגירים ומעבירים למגש הוורומה. מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה הקערה ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/ נגד כיוון השעון/מהירות בחישה עדינה . מסירים את יחידת הוורומה ושומרים בצד.
- מוסיפים לקערת הערבוב צימוקים, גרגרי חומוס וחוטי זעפרן ומבשלים 15 דקות/C°100/ נגד כיוון השעון/מהירות בחישה עדינה . מעבירים את תבשיל הטלה והירקות לצלחת הגשה עמוקה. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים עם הקוסקוס.