החומרים:
מחית פיסטוק
60 גרם סוכר
300 גרם פיסטוקים קלופים, לא מלוחים
25 גרם מי ורדים
מרציפן
300 גרם סוכר
300 גרם שקדים מולבנים (ראו טיפ)
20 גרם מי פריחת הדרים
10 גרם מי ורדים
אופן ההכנה:
מחית פיסטוק
- שמים סוכר ופיסטוקים בקערת הערבוב וטוחנים 30 שניות/מהירות 9. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים מי ורדים ומערבבים 20 שניות/מהירות 6, נעזרים במרית. מעבירים לקערה, מעצבים לצורת כדור ומכסים בניילון נצמד.
מרציפן
- שמים סוכר בקערת הערבוב וטוחנים 30 שניות/מהירות 10.
- מוסיפים שקדים מולבנים וטוחנים 30 שניות/מהירות 9, ואז 30 שניות/מהירות 4, נעזרים במרית.
- מוסיפים מי פריחת הדרים ומי ורדים ומערבבים 25 שניות/מהירות 6, נעזרים במרית. מוציאים את המרציפן מקערת הערבוב ומעצבים ממנו דסקית שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בצד.
הרכבה
- מעצבים ממחית הפיסטוק 6 גלילים (כל אחד באורך 17 ס”מ) ושומרים בצד. מחלקים את המרציפן לשניים ושומרים עטוף בניילון נצמד עד לשימוש. מניחים חלק אחד של מרציפן על נייר אפייה, משטחים בעזרת הידיים, מניחים מעליו נייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך למלבן דק (בעובי 5 מ”מ). חותכים ומיישרים את שולי המלבן וחותכים אותו לשני מלבנים (כל אחד באורך 17 ס”מ וברוחב 10 ס”מ). שומרים בצד את שאריות המרציפן. מניחים גליל מחית פיסטוק לאורכו של מלבן המרציפן ומגלגלים לגליל סביב מחית הפיסטוק. אוטמים את תפר הגליל באמצעות אצבע טבולה במים. חותכים כל גליל ל-4 נגיסים (כ-4 ס”מ כל אחד). חוזרים על ההכנה עם שאר המרציפן וגלילי מחית הפיסטוק (משתמשים לשם כך גם בשאריות חיתוכי המרציפן ). מגישים מיד או מייבשים כשעתיים לפני אחסונם.
FEINTIP
- כדי לקלוף את הקליפה הדקיקה מ-500 גרם שקדים צקו 600 גרם מים לקערת הערבוב, חממו 8 דקות/C°100/מהירות 3, ואז הוסיפו את השקדים לקערת הערבוב והרתיחו 3 דקות/C°100/מהירות בחישה עדינה .שטפו מיד את השקדים תחת זרם מים קרים, קלפו אותם ושימו על מגבות מטבח כדי שיצטננו לחלוטין. ייבשו היטב לפני שימוש במתכון.
התאימו את צורת נגיסי המרציפן וגודלם לטעמכם האישי. זרו על הנגיסים אגוזים קצוצים, להגשה חגיגית.