חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

קרמל שוקולד ותמרים מלוח

כמות: 20 יחידות

החומרים:

מרכיבים לקרמל תמרים:
350 גרם תמרים מגולענים
500 גרם מים רותחים
30 גרם שמן קוקוס
1 קורט פתיתי מלח ים, ועוד לפיזור
1 כפית תמצית וניל טבעית או גרעינים מגוררים מחצי תרמיל וניל

מרכיבים לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
80 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנת קרמל תמרים:

  1. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
  2. מניחים קערה עמוקה חסינת חום על מכסה קערת התרמומיקס ושוקלים בה תמרים. מוסיפים מים רותחים ומשרים למשך עשר דקות. מסננים ונפטרים ממי ההשריה.
  3. שמים תמרים מסוננים, שמן קוקוס, קורט פתיתי מלח ותמצית וניל בקערת התרמומיקס ומערבבים 5 שניות/מהירות 5. מעבירים לקערה ומקפיאים למשך 30 דקות.
  4. צרים מהתערובת בידיים רטובת כדור ( 2-3 Øס”מ בערך) ומניחים בתבנית. מגלגלים באותו האופן את יתר התערבות ושומרים במקרר.

אופן הכנת הגנאש:

  1. שמים שוקולד מריר בקערת התרמומיקס ומגררים 10 שניות/מהירות 7. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים 4 דקות/50 מעלות/מהירות 3. מעבירים לכלי חסין חום ושומרים בצד.
  3. טובלים את כדורי התמרים בגנאש. מניחים את הכדורים המצופים בחזרה בתבנית, זורים מעליהם מעט פתיתי מלח ומצננים במקרר שעה לפחות. מעבירים למכל אטום ושומרים במקרר עד להגשה.

מתכונים נוספים