החומרים:
30 גרם שומשום
160 גרם שקדים קלופים
30 גרם תפוח עץ גרני-סמית’ חתוך לרבעים
100 גרם משמשים מיובשים
15 גרם דבש
10 גרם טחינה גולמית
1 כפית מי פריחת הדרים
20 גרם פתיתי קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- שמים שומשום בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 9. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים שקדים, תפוח ומשמשים וקוצצים 10 שניות/מהירות 8
- מוסיפים דבש, טחינה גולמית ומי פריחת הדרים ומערבבים 5 שניות/מהירות 6. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מים קערה על מכסה קערת הערבוב ושוקלים בה קוקוס, שומרים בצד. מעצבים מהתערובת כדורים בידיים רטובות (Ø 2-3 ס”מ). מגלגלים בפתיתי קוקוס לציפוי ושומרים במיכל אטום במקרר עד להגשה.
FEINTIP
אחסנו במיכל אטום במקרר עד 5 ימים או הקפיאו עד 3 חודשים.
הגישו עם קפה או לקינוח.
החליפו את השומשום בזרעי פשתן.