החומרים:
החומרים לקראמבל:
20 גרם + 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
80 גרם סוכר
150 גרם קמח לבן
1 קורט מלח
חומרים למלית תפוחים:
600 גרם תפוחים אדומים קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרבעים
1 כף מיץ לימון טרי
40 גרם סוכר חום דמררה
1 כפית קינמון (לבחירה)
החומרים לקרם אנגלז:
80 גרם סוכר
1/4 מקל וניל (או כפית מחית וניל איכותית)
6 חלמונים
500 גרם חלב
250 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים ב-20 גרם חמאה תבנית פיירקס בגודל 20 ס”מ על 10 ס”מ ושמורים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את יתר חומרי הקראמבל, מערבבים 10 שניות/ מהירות 6 עד לקבלת תערובת קראמבל פירורית ושומרים בצד. שוטפים את הקערה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי המלית וקוצצים 2 שניות/ מהירות 4 ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מעבירים את מלית התפוחים לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את פירורי הקראמבל ואופים במשך 25 דקות עד שפני הקראמבל זהובים..
- בזמן אפיית הקראמבל מכינים את הקרם האנגלז. מניחים את פרפר ההקצפה במקומו על הלהב, מכניסים את כל החומרי האנגלז לקערה ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
- יוצקים את הרוטב החם על המאפה החם ומגישים.