החומרים:
1 ק"ג אוסובוקו (כ-4 פרוסות) (אם העצמות גדולות, מפרקים את הבשר מהעצם ו)
30 גרם (2 כפות) שמן קנולה
20 גרם + 40 גרם (1.5 כפות + 3 כפות) שמן זית
1 כפית + 1 כפית מלח
1/4 כפית + 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
80 גרם בצל לבן (חצי בצל) חתוך גס
3 שיני שום
150 גרם (כ-4 גבעולים) גבעולי סלרי חתוכים לפרקים
200 גרם גזר (2 יחידות בינוניות) חתוך לפרקים
400 גרם (2 כוסות) עגבניות מרוסקות
200 גרם (1 כוס) יין לבן
1 כף מחית ציר בקר ביתי (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- מחממים שמן קנולה ו-20 גרם שמן זית בסיר רחב ושטוח מעל להבה בינונית.
- מתבלים את פרוסות האוסובוקו בכפית מלח ורבע כפית פלפל שחור וצורבים אותם בסיר הצדדים עד לקבלת גוון זהוב, כ-2 דקות מכל צד. מעבירים למסננת ושומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, שום, סלרי וגזר וקוצצים 6 שניות/ מהירות 5.
- דוחפים את הירקות הקצוצים מדפנות הקערה בעזרת המרית לכיוון הלהב. מוסיפים 40 גרם שמן זית, כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומאדים 5 דקות/ 120 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, יין לבן, מחית ציר (אופציונלי) ואת הבשר הצרוב ומבשלים 99 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים בעלי פטרוזיליה וליפת לימון מגוררת ומגישים חם.