חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

תבשיל אוסובוקו

כמות: 4 מנות

החומרים:

1 ק"ג אוסובוקו (כ-4 פרוסות) (אם העצמות גדולות, מפרקים את הבשר מהעצם ו)

30 גרם (2 כפות) שמן קנולה

20 גרם + 40 גרם (1.5 כפות + 3 כפות) שמן זית

1 כפית + 1 כפית מלח

1/4 כפית + 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

80 גרם בצל לבן (חצי בצל) חתוך גס

3 שיני שום

150 גרם (כ-4 גבעולים) גבעולי סלרי חתוכים לפרקים

200 גרם גזר (2 יחידות בינוניות) חתוך לפרקים

400 גרם (2 כוסות) עגבניות מרוסקות

200 גרם (1 כוס) יין לבן

1 כף מחית ציר בקר ביתי (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן קנולה ו-20 גרם שמן זית בסיר רחב ושטוח מעל להבה בינונית.
  2. מתבלים את פרוסות האוסובוקו בכפית מלח ורבע כפית פלפל שחור וצורבים אותם בסיר הצדדים עד לקבלת גוון זהוב, כ-2 דקות מכל צד. מעבירים למסננת ושומרים בצד עד לשימוש.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, שום, סלרי וגזר וקוצצים 6 שניות/ מהירות 5.
  4. דוחפים את הירקות הקצוצים מדפנות הקערה בעזרת המרית לכיוון הלהב. מוסיפים 40 גרם שמן זית, כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומאדים 5 דקות/ 120 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  5. מוסיפים עגבניות מרוסקות, יין לבן, מחית ציר (אופציונלי) ואת הבשר הצרוב ומבשלים 99 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  6. מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים בעלי פטרוזיליה וליפת לימון מגוררת ומגישים חם.

מתכונים נוספים