חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מאפינס בטטה ואגסים

כמות: 12 מאפינס

החומרים:

300 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות של 3 ס"מ

200 גרם אגסים קלופים, ללא ליבה וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ

150 גרם שמן צמחי (קנולה או תירס)

5 ביצים

200 גרם קמח

150 גרם פתיתי כוסמין

170 גרם סוכר חום

100 גרם צימוקים

1 כפית קינמון טחון

½ כפית אגוז מוסקט טחון

קורט ציפורן טחונה

5 גרם סודה לשתייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית שקעים המתאימה לאפיית מאפינס.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס בטטה ואגסים וקוצצים 6 שניות/ מהירות 5. דוחפים את הפירות הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס מדפנות הקערה לכיוון הלהב וטוחנים 4 שניות/ מהירות 5.
  3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. נעזרים במרית במהלך העבודה.
  4. יוצקים את הבלילה לשקעים שבתבנית עד ל-3/4 גובהם.
  5. מעבירים את התבנית לתנור ואופים בתנור 25 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.

FEINTIP

שלבו פירות או ירקות שונים במקום הבטטה והאגסים.

מתכונים נוספים