החומרים:
300 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות של 3 ס"מ
200 גרם אגסים קלופים, ללא ליבה וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ
150 גרם שמן צמחי (קנולה או תירס)
5 ביצים
200 גרם קמח
150 גרם פתיתי כוסמין
170 גרם סוכר חום
100 גרם צימוקים
1 כפית קינמון טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
קורט ציפורן טחונה
5 גרם סודה לשתייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית שקעים המתאימה לאפיית מאפינס.
- מכניסים לקערת התרמומיקס בטטה ואגסים וקוצצים 6 שניות/ מהירות 5. דוחפים את הפירות הקצוצים בעזרת מרית התרמומיקס מדפנות הקערה לכיוון הלהב וטוחנים 4 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. נעזרים במרית במהלך העבודה.
- יוצקים את הבלילה לשקעים שבתבנית עד ל-3/4 גובהם.
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים בתנור 25 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.
FEINTIP
שלבו פירות או ירקות שונים במקום הבטטה והאגסים.