חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק קארי אדום בהשראת איסה מוסקוביץ’

כמות: 6-8 מנות

החומרים:

300 גרם אורז בסמטי יבש

1 גבעול למון-גראס שלם, רק החלק הלבן

1 ס"מ שורש ג’ינג’ר קלוף

120 גרם (1 יחידה) בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים

3 שיני שום קלופות

15 גרם (2 כפות) שמן זית

900 גרם + 750 גרם ציר ירקות (או מים)

10 גרם מלח

45 גרם (2 כפות) מחית קארי אדום

60 גרם ( ½ כוס) עלי קייל קרועים לחתיכות בגודל ביס

100 גרם בטטה חתוכה קלופה וחתוכה לקוביות של 1 ס"מ

400 גרם (1 פחית)  חלב קוקוס

75 גרם (3 כפות) מיץ לימון טרי

20 גרם (1 כף) סירופ אגבה

 להגשה:

עלי כוסברה קצוצים

רוטב סרירצ’ה (רוטב צ’ילי חריף)

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז במים, מעבירים אותו יחד עם גבעול הלמון-גראס אל סלסלת הבישול ושומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס שורש ג’ינג’ר וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7. דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הג’ינג’ר הקצוץ מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הירקות הקצוצים מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  4. מוסיפים שמן ומאדים 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מוסיפים 900 גרם ציר ירקות ומלח, מניחים את סלסלת הבישול עם האורז במקומה בקערת התרמומיקס ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורה ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
  6. נפטרים ממקל הלמון-גראס בתום הבישול ומעבירים את האורז לכלי הגשה המתאים להגשת המרק. מכסים ושומרים במקום חמים.
  7. מוסיפים לקערת התרמומיקס עוד 750 גרם ציר ירקות, מחית קארי אדום, קייל וקוביות בטטה ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  8. מוסיפים חלב קוקוס, מיץ לימון וסירופ אגבה ומבשלים עוד 4 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  9. יוצקים את המרק אל הקערה עם האורז, מפזרים מעל עלי כוסברה וכמה טיפות רוטב סרירצ’ה לאוהבי החריף ומגישים חם.

מתכונים נוספים