החומרים:
50 גרם + 200 גרם אגוזי לוז קלויים היטב
200 גרם סוכר
4 חלמונים
4 חלבונים
קורט מלח
50 גרם סירופ סוכר קר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית בקוטר 24.
- מכניסים 200 גרם אגוזי לוז לקערת התרמומיקס וקוצצים דק 3 שניות/ מהירות 8, מעבירים את אגוזי הלוז לקערה נפרדת ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 50 גרם אגוזי לוז וקוצצים גס 4 שניות/ מהירות 6, מעבירים את אגוזי הלוז לקערה נפרדת ושמרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס חלמונים וסוכר, מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.
- מוציאים את המטרפה ומוסיפים 100 גרם מאגוזי הלוז הקצוצים דק ומערבבים 5 שניות/ מהירות 3. מוסיפים עוד 100 גרם אגוזי לוז דק ומערבבים 5 שניות/ מהירות 3. מעבירים את תערובת החלמונים והאגוזים לקערת גדולה ושוטפים היטב את קערת ומטרפת התרמומיקס
- מניחים את הקערה במקומה, מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס, מכניסים לקערת התרמומיקס חלבונים וקורט מלח ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.
- מקפלים מחצית מכמות הקצף אל תערובת האגוזים לתערובת אוורירית, מוסיפים את מחצית הקצף שנותרה ומקפלים לבלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-40 דקות בתנור.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מספיגים בסירופ הסוכר הקר ומפזרים מעל 50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס.
- מצננים היטב לפני ההגשה. מומלץ להגיש כיומיים לאחר ההכנה.
FEINTIP
מומלץ לקלות בתנור את אגוזי הלוז בחום של 150 מעלות למשך 20-30 דקות.