החומרים:
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות ועוד מעט לשימון
6 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)
קורט מלח
200 גרם סוכר
250 גרם קוביות שוקולד מריר איכותי
50 גרם קמח
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. משמנים בחמאה את תבנית העוגה ומניחים בצד.
- מניחים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מוסיפים לקערה את החלבונים ומקציפים 6 דקות/ מהירות 3.5 עד שמתקבל קצף עמיד.
- מוסיפים 20 גרם סוכר ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.5. מוציאים את המטרפה מהקערה, מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
- מעבירים לקערת התרמומיקס את 180 גרם הסוכר שנותר, החלמונים והחמאה ומעבדים 6 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 4.
- מוסיפים את השוקולד, ממתינים כ-10 שניות ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים 10 שניות/ מהירות 5.
- מניחים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מוסיפים פנימה את קצף החלבון ומערבבים 15 שניות/ מהירות 3. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת.
- אופים בתנור 10-15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לצינון במשך 5-10 דקות, פורסים ומגישים חמים.
FEINTIP
האפייה הקצרה תפיק עוגה שמרכזה חם ונוזלי. אם אתם מעדיפים עוגה יציבה יותר אפו במשך 20-25 דקות.
מומלץ להגיש את העוגה החמימה עם כדור גלידת וניל או מרנג שוויצרי.
לעוגת שוקולד ללא הקצפה, הכניסו לקערת התרמומיקס את השוקולד וקצצו 5 שניות/ מהירות 7. הוסיפו את החמאה והמיסו 4 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. הוסיפו את שאר החומרים וערבבו 15 שניות/ מהירות 5. העבירו לתבנית ואפו 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.