חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לזניה ללא גלוטן

כמות: תבנית פיירקס 20 ס"מ X 30 ס"מ

החומרים לרוטב עגבניות:

100 גרם  גזר קלוף וחתוך לקטעים

300 גרם בצל לבן קלוף חתוך לרבעים

100 גרם ענפי סלרי חתוכים לקטעים

2 שיני שום קלופות

5 גרם עלי תימין

50 גרם שמן זית

50 גרם יין לבן

800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר גם משימורים)

15 גרם מלח

5 גרם פלפל שחור גרוס

החומרים לרוטב בשמל:

75 גרם פרמזן

35 גרם חמאה

500 גרם חלב

40 גרם קורנפלור

5 גרם מלח

קורט אגוז מוסקט טחון

ובנוסף:

2 כפות גבינת פרמזן טחונה

3/4 מתכון בצק לפסטה לעיל

אופן ההכנה:

מכינים את רוטב העגבניות:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס גזר, בצל, סלרי, שום ותימין וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים שמן זית ומאדים 8 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  3. מוסיפים יין ומאדים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  4. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומבשלים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1. מעבירים את רוטב העגבניות לקערה ושומרים בצד עד לשימוש.

מכינים את רוטב הבשמל:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס פרמזן וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מכניסים את יתר חומרי הבשמל ומבשלים 6 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3. שומרים בצד עד לשימוש.

מרכיבים ואופים:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות על תחתית תבנית הפיירקס, מניחים שכבת דפי פסטה, מכסים בשכבה של רוטב עגבניות ושכבה של רוטב בשמל ומניחים מעל שכבת דפי פסטה.

חוזרים עוד פעמיים על סדר הפעולות.

מעל לשכבה האחרונה של דפי הפסטה יוצקים את יתר הרוטב הבשמל ומפזרים מעל 2 כפות גבינת פרמזן.

  1. מכסים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לאפיה בתנור למשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 20 דקות נוספות.

מוצאים את הלזניה מהתנור. ממתינים כעשר דקות, חותכים למנות ומגישים חם

מתכונים נוספים