החומרים:
250 גרם קמח לבן
50 גרם קמח שיפון
200 גרם קמח כוסמין
10 גרם שמרים יבשים
320 גרם מים
20 גרם דבש
10 גרם זרעי חמנייה קלויים
20 גרם זרעי פשתן
20 גרם גרעיני דלעת
15 גרם מלח
30 גרם שיבולת שועל לעיטור
אופן ההכנה:
- מכניסים את שלושת סוגי הקמחים, השמרים, המים והדבש לקערת התרמומיקס ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מניחים 5 דקות למנוחה.
- מוסיפים את זרעי החמנייה, הפשתן, גרעיני הדלעת והמלח ולשים שוב 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעצבים את הבצק לכיכר או שתיים בגודל הרצוי, מושחים את פני הכיכר במעט מים ומפזרים מעל שיבולת שועל. מניחים על את הכיכר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שעה וחצי או עד שהכיכר מכפילה את נפחה.
- מחממים תנור לטמפרטורה 230 מעלות. יוצקים מים רותחים לקערה ומניחים אותה בתחתית התנור.
- מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים 15 דקות .
- מוציאים את קערת המים מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות בשילוב טורבו וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות. מוציאים את תבנית מהתנור, מצננים הלחם, פורסים ומגישים.