החומרים:
200 גרם שעועית בובס לבנה
200 גרם גרגרירי חומוס
1,200 גרם מים + 12 גרם מלח להשרייה
שמן קנולה לטיגון
500 גרם בשר צלעות חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 בצלים לבנים קלופים קצוצים לקוביות בגודל ½ ס"מ
10 שיני שום קלופות ופרוסות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
3 נקניקיות צ’וריסוס חתוכות למקטעים באורך 3 ס"מ
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות מלח עישון (או תבלין עישון)
3 עלי דפנה
2 כפות אורגנו קצוץ
ליטר וחצי עגבניות מרוסקות
200 גרם עדשים שחורות מושרות במים לשעה ומסוננות
2 ליטר ציר ירקות
עלי פטרוזיליה להגשה
אופן ההכנה:
- משרים שעועית בובס וחומוס בשתי קערות נפרדות עם 600 גרם מים ו-6 גרם מלח למשך 24 שעות ומסננים.
- מחממים סיר גדול רחב, מוסיפים מעט שמן לטיון וצורבים היטב את קוביות הבשר מכל צדדיהן. מוציאים את הבשר הצלוי לקערה נפרדת ושומרים בצד.
- מכניסים לסיר החם בצל, שום וגזר ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים תפוח אדמה, בטטה, פלפל אדום, צ’וריסוס, מלח, פלפל שחור, מלח עישון ועלי דפנה. מאדים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.
- מוסיפים את יתר החומרים ואת קוביות הבשר הצלויות ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התבשיל במשך שעתיים או עד שהירקות והבשר מתרככים דיים.
- מעבירים לקערות הגשה, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.