החומרים:
חצי ק"ג גרגירי חומוס יבשים
1/2 כף + 1/2 כף סודה לשתייה
2 כוסות עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי כוסברה טרייה
1 בצל לבן גדול קלוף וחתוך לרבעים
5 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים חתוך לקטעים (או לפי הטעם)
1 כף מלח
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- בוררים את גרגירי החומוס, שוטפים ומשרים בשלושה ליטר מים עם 1/2 כף סודה לשתייה למשך 8-10 שעות.
- מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס לאחר ההשריה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את גרגירי החומוס, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, שום ופלפל חריף וטוחנים 60 שניות/ מהירות 8, נעזרים במרית התרמומיקס במהלך הטחינה.
- מוסיפים 1/2 כף סודה לשתייה, מלח, זרעי כמון וזרעי כוסברה ומערבבים 60 שניות/ מהירות 8 לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת למקרר לשעה.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
- מוציאים את התערבות מהמקרר וקורצים ממנה כדורים בעזרת כף ייעודית לפלאפל.
- מעבירים בזהירות את הכדורים לטיגון בשמן החם ומטגנים את כדורי הפלאפל עד השחמה קלה, 6-8 כדורים בכל פעם, במשך 2 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים באמצע הטיגון לקבלת טיגון אחיד מכל צדדיהם.
- מוציאים את כדורי הפלאפל מהשמן, מעבירים לנייר סופג ומגישים חם מיד