חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק ארטישוק ירושלמי וסופריטו פטריות

חומרים:

4 יחידות סלק מבושל, קלוף וחתוך לפלחים

חצי שורש חזרת, קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 שן שום

3 כפות חומץ בן יין לבן

1.5 כף מיץ לימון

2 כפות סוכר

חצי כפית מלח דק

אופן ההכנה:

להכנת הסופריטו:

  1. מכניסים את השמן, הבצל והשום לקערת התרמומיקס וקוצצים 2 שניות/ מהירות 5.
  2. מבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2.
  3. מוסיפים את הפטריות וקוצצים 2 שניות/ מהירות 4. מוסיפים את היין והתבלינים ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2.
  4. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

להכנת המרק:

  1. מוסיפים את השום ואת הבצל לקערת התרמומיקס וקוצצים 2 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים את השמן לקערה ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, את המרק ואת התבלינים לקערה ומבשלים 40 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון השעון/ מהירות 1.
  4. מפסיקים את החימום ומוציאים את עלה הדפנה והתבלינים. טוחנים את המרק 1 דקה/ מהירות 10. מגישים את המרק חם בתוספת עיטור סופריטו פטריות.

מתכונים נוספים