חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פונדנט שוקולד

המנה שתפיל את כל האורחים מהרגליים

חומרים לפונדנט ל 10-12 מנות:

100 גרם שקדים מולבנים

50 גרם אגוזי מלך

20 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

קורט מלח

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה (או מחמאה לקינוח פרווה)

4 ביצים + 4 חלמונים

230 גרם סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכניסים את השקדים, האגוזים, קמח תפוחי האדמה והמלח לקערת התרמומיקס וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד והחמאה ומערבבים 5 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2.
  4. מכוונים את התרמומיקס ל-2 דקות/ מהירות 3 ומטמיעים את הביצים והחלמונים בהדרגה. ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר.
  5. מוסיפים את תערובת השקדים הטחונה חזרה אל התרמומיקס ומערבבים הכל 30 שניות/ מהירות 3.
  6. מעבירים את הבלילה לכלים אישיים (קוקוטים) שמונחים בתבנית אפיה ובה מעט מים חמים (כדי לשמור על סביבה לחה ולמנוע התייבשות בזמן האפייה).
  7. אופים 10-12 דקות, מרכזו של הפונדנט יישאר נוזלי מעט, מוציאים ומגישים מיד.

מתכונים נוספים