חומרים ל-40-50 כדורים:
350 גרם שקדים מולבנים
300 גרם תמרים ללא הגלעין
40 גרם מים
50 גרם דבש
10 טיפות מיץ לימון טרי (מי שאוהב טעם לימוני יכול להוסיף גם קצת גרידת לימון)
אופן ההכנה:
- טוחנים בתרמומיקס את השקדים 10 שניות/ מהירות 10.
- ממשיכים לטחון 60 שניות/ 50 מעלות/ מהירות 5 תוך כדי הוספת הדרגתית של המים, הדבש ומיץ הלימון.
- מוסיפים את התמרים המגולענים וטוחנים 30 שניות/ מהירות 6, נעזרים במרית על מנת לדחוף את התמרים לכיוון הלהבים.
- מוציאים את עיסת המרציפן מקערת התרמומיקס ומגלגלים לכדורים קטנים בגודל דובדבן. שומרים במקרר בכלי אטום עד להגשה.
– אפשר לגלגל את כדורי המרציפן בשבבי קוקוס קלוי, קקאו משובח, שוקולד איכותי מומס או בכל ציפוי מעניין, כיד הדמיון השורה עליכם.