חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

משטח האפייה והצלייה שהופך כל תנור לטאבון מקצועי

הצעד הראשון שלכם בדרך לפיצה המושלמת

אין הרבה דברים שמשתווים לפיצה לוהטת, שהרגע יצאה מהתנור. הבצק שמתפצח בפה, הגבינה שנמסה עליו, הפריכות שלה. אין הרבה דברים מספקים כמו ריח בצק השמרים המתמסר, טעם רוטב העגבניות המתקתק, והמרקם הנהדר של כדור מוצרלה טרי. אין הרבה דברים פשוטים ומהנים כמו לאפות במהירות פיצות עם המשפחה או עם חברים.

אבל להזמין עולה המון כסף, הפיצות לא תמיד מגיעות חמות ועד שהן מגיעות יוצאת הנשמה. ובבית? הפיצות כמעט תמיד לא יזכירו את הדבר האמתי. התנור הביתי לא מצליח לייצר את כמות החום שהפיצה צריכה וכך אנחנו מקבלים פיצות רכות יחסית, לא קריספיות, שמזכירות רק ברעיון את הפיצות האיכותיות שכבר התרגלנו אליהן. אז מה עושים? בדיוק בשביל המצבים האלה המצאנו את Fast & Crust.

Fast&Crust הדרך הפשוטה לאפייה מקצועית

דמיינו משטח ברזל לוהט שיודע לצבור חום ולצרוב כל מה שבא אתו במגע. עכשיו דמיינו את אותו המשטח שוכב בתנור ומתלהט מהחום אליו הוא מגיע. וכשהמשטח הלוהט פוגש בבצק נוצר קסם. הרעיון של Fast&Crustהוא לתת מכת חום חזקה לבצק, ממש כמו מחבת ברזל כבדה ולוהטת שפוגשת בבשר. מכת החום מייצרת את אותה תחושה קראנצ'ית. החום החזק גורם לתפיחה מהירה של הפיצה ולאוויריות שלה מבפנים, עם קראסט מתפצח בפה שעוטף אותה מבחוץ.

אז למי מיועד Fast&Crust?

לכל מי שרוצה להפוך את התנור הביתי לתנור שהיה יכול לפעול גם בכל פיצרייה מקצועית. מי שהספיקו לו הפיצות הרכות עם התחתית הלבנה שאפשר להפיק בתנור הביתי, ורוצה להשתדרג. המשטח יודע לאגור חום גבוה במיוחד, גורם לבצק להתחמם במהירות ומייצר את האפקט שבסופו של דבר יוצר את אותה פריכות שמבדילה בין פיצה טובה לפיצה מצוינת.

איך זה עובד?

כדי לאפות את הפיצה כך שתקבל את הקראסט שאנחנו מכירים מהפיצריות המקצועיות, הבצק צריך לחטוף מכת חום ולהתלהט בצורה משמעותית בזמן קצר. בפיצריות יש תנור ייעודי או טאבון שעושים את העבודה ויודעים להגיע במספר רגעים לאותה טמפרטורה לוהטת, אבל בתנורים הביתיים יש הגבלה, כשהטובים שבהם יגיעו עד לכ-300 מעלות בלבד. וכאן Fast&Crust נכנס לתמונה. Fast&Crust עשוי פלדה פחמנית שיודעת לאגור חום משמעותי ולפזר אותו בצורה אחידה, כך שהוא מסוגל לאפות את הפיצות ברמת הפריכות האופטימלית, כמו בפיצריות, ובמינימום מאמץ.

מה זה דורש?

אחד היתרונות המרכזיים של Fast&Crust הוא קלות התפעול. כל מה שתצטרכו לעשות כדי לייצר את הפיצה המושלמת הוא למקם את המשטח על רשת התנור ולכוון את התנור לטמפרטורה של כ-220 מעלות. כשהתנור יגיע לטמפרטורה המתאימה, תוכלו להניח את בצק הפיצה עם התוספות על המשטח ישירות ותוך 4-7 דקות הפיצה תהיה מוכנה ותגיע לרמת הפריכות שכיוונתם אליה.

אז מה ההבדל בין Fast&Crust לאבן שמוט?

אבן שמוט זכורה לכולנו לטובה והיא באמת הייתה המשטח הפופולרי עד להגעת Fast&Crust, אבל למשטח Fast&Crust יש כמה יתרונות בולטים שגרמו לו להחליף אותה בשנים האחרונות במטבח הביתי. היתרון המרכזי הוא ברמת התוצאה – Fast&Crust מאפשר להגיע לרמת פריכות שפשוט לא ניתן להגיע אליה באפיה על אבן שמוט. אבן שמוט לעולם לא תדע לתת את מכת החום שהפלדה תדע לתת לבצק, מה שמשפיע בצורה ישירה על התוצאה הסופית ועל הקראנצ'יות אליה תגיע הפיצה.

בנוסף, מהירות אגירת החום ומהירות האפייה נמוכה באבן שמוט משמעותית. בעוד שאפיית פיצה סטנדרטית על אבן שמוט תיקח בממוצע כ-10-15 דקות, על משטח Fast&Crust היא תאפה תוך 4-7 דקות. למה זה חשוב? תנסו להיזכר כמה פעמים קרה שיצא לכם לאכול פיצה עם גבינה או תוספות חרוכות עליה. חום גבוה לאורך זמן פשוט שורף את התוספות שעל הפיצה, ואם מדובר בגבינה, תוך 15 דקות היא כבר תהיה שרופה, וזו תוצאה שאנחנו לא רוצים להגיע אליה. וכך האופה מוצא את עצמו בדילמה כל פעם מחדש – להמשיך באפיה ולהגיע לבצק מושלם או להוציא אותה רגע לפני ולהציל את התוספות. עם Fast&Crust הדילמה לא קיימת היום והפלדה משחררת חום לוהט, וכשהבצק פוגש במשטח מיד נוצר הקסם שכיוונו אליו.

גם כשמדברים על עמידות החומרים Fast&Crust מנצח. אבן שמוט מתבלה דיי מהר, נוטה להישבר ולהתפורר ותוך מספר שימושים כבר תוכלו לראות עליה סדקים שלא יאפשרו אפיה. לעומתה, משטח Fast&Crust עשוי פלדה פחמנית ויכול להחזיק שנים על גבי שנים.

מה עוד אפשר לעשות עם Fast & Crust?

התכונות המיוחדות של משטח Fast&Crust גורמות לכך שתוכלו להתייחס אליו כמו אל פלאנצ'ה ולצלות עליו בשרים, ירקות ודגים. הפכו את משטח Fast&Crust שלכם כשצידו עם תעלת הניקוז פונה מעלה מעל משטל חום כמו לבה או אש, היכולת שלו לאגור חום אדיר ולשחרר אותו לכל חומר גלם שפוגש בו תאפשר לכם לצלות עליו את הסטייק המושלם, או אפילו ירקות לארוחת הערב.