חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

הוואקום של עונת החגים

איך צולחים בשלום את עונת החגים?
איך מבשלים ארוחת חג עשירה, טעימה אבל לא פחות חשוב – קלה להכנה?
תקופת החגים אוטוטו בפתח, ואנחנו עומדים לעבור בין ארוחה לארוחה.
בין אם אתם המארחים שמעיפים סעודות באוויר בעיניים עצומות, ובין אם אתם האורחים שמגיחים חרישית עם מנה צנועה שעמלתם עליה יותר מידי זמן – הגיע הזמן שנגלה לכם איך מעבירים בפשטות את מתקפת ארוחות  החג הבלתי נגמרות.
במילה אחת – וואקום.
בשתי מילים צרפתיות – סו-וויד (שזה בישול בוואקום בשפת המקור, כן?).
הכירו את סודות האיטום וקבלו כמה טיפים חשובים איך לצלוח את חגי תשרי בשלום. 

הכנה מוקדמת

הבישול בוואקום הוא "אוכל איטי" (Slow Food).
המנות מתוכננות מבעוד מועד והבישול יכול לקחת מספר שעות. אף על פי כן, חשוב לזכור שתהליך הבישול עצמו הוא בין תהליכי הבישול הקלים ביותר שיש בספר. פה לא מתרכזים במהירות, אלא בכמות מספקת ואיכות נדירה.

יש מספר יתרונות מרכזיים לתכנון הבישול: הוא מוביל לאכילה מתוכננת ומסודרת ועל כן בריאה יותר, חוסך בזמן, מפחית לחצים, מונע בזבוז מזון, חוסך בכסף ואפילו מצמצם את כמות הכלים לשטיפה (!).

לפני שמתחילים בבישול עצמו, צריך להכין את המצרכים בשקיות הוואקום.
מומלץ לנסח תפריט ובו כל המנות שתרצו לבשל בסו-וויד, בין אם זה דגים, בשר או ירקות, כי כל חומר גלם דורש זמן וטמפרטורה משלו. הבישול בוואקום מושלם לריצה למרחקים ארוכים, הוא מאפשר לתכנן מראש מספר ארוחות חג ולהכין אותם מראש בוואקום.
ברגע שבחרתם את תפריט החג המושלם – פשוט הכניסו את חומרי הגלם לשקיות הוואקום עם התיבול הרצוי ואטמו במכונת הוואקום.

טיפ של אלופים: רשמו על כל שקית הוואקום את שם המנה, תאריך ההכנה שלה, הזמן והטמפרטורות הדרושות לה. כך לא תתבלבלו בין כל המנות והארוחות.

בישול

הגענו לחלק הקל. כעת כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לקחת סיר גדול או מכל ולמלא במים, להכניס לתוכו את הסירקולטור ולכוון את טמפרטורות המים למעלות המדויקות לחומר הגלם אותו אתם מתכננים לבשל.
ברגע שהמים הגיעו לטמפרטורה הנכונה, ואחרי שכבר הכנתם את כל המצרכים בשקיות המיועדות, תיבלתם ואטמתם – פשוט הכניסו את השקיות לסיר המים, שבו על הכורסה האהובה עליכם והניפו את הרגליים למעלה.
בתום הבישול, הוציאו את השקיות מהמים, העבירו לאמבט מי קרח, צננו היטב ושימרו במקרר עד להגשה.
וזהו בעצם, סיימתם את תהליך הבישול הקל בעולם והגעתם למידה המדויקת ביותר של חומרי הגלם שלכם. 

הגשה

ועכשיו לחלק הטוב ביותר – הארוחה!
הוציאו את השקיות מהמקרר, הוציאו את המזון משקית הוואקום, הניחו על תבניות, הוסיפו עוד נגיעת תיבול והעבירו לחימום קצר בתנור.
עכשיו אפשר כבר לברך בחג שמח, לקבל את האורחים ולהזמין אותם לשולחן העמוס בכל טוב שהתבשל במעט מאד מאמץ.
כל הסיפור פה הוא תכנון מראש, וברגע שיישמתם את זה – מובטחת לכם ארוחת החג המושלמת.
לא עוד לחץ של אינסוף הכנות ועבודה מייגעת ברגע האחרון – פשוט בישול בוואקום, והחיים יפים.
 
כדי לפתוח לכם את התיאבון והסקרנות, הנה מגוון מתכוני בישול בוואקום שאנחנו אוהבים במיוחד:

למתכוני וואקום >> לחצו כאן

הערכה המושלמת לבישול בוואקום

עכשיו, אחרי שגיליתם את הסודות הכמוסים של הבישול בוואקום, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהכין זאת בעצמכם.
הערכה המושלמת לבישול בוואקום תלווה אתכם בחוויית בישול אולטימטיבית שלאחריה לא תוכלו לחזור לאחור.

סירקולטור, מכונת וואקום, סט גלילים וכמובן – ספר הבישול בוואקום הראשון בעברית שיוביל אתכם בבטחה, צעד אחר צעד, אל עבר המנה המושלמת. 

לפרטים ורכישה >> לחצו כאן

אז שיהיה בתיאבון, ושיהיה לכם חג שמח, טעים וממלא!
 ומכל צוות FEINCOOK שלוחה לכם ברכת שנה טובה 😊

מתכונים נוספים