המטבח הפרסי מלא באוכל מסורתי, מזין, טעים ומנחם, אבל לא הגענו עד הלום כדי לדבר על אוכל קלאסי. כיתתנו אצבעותינו בין בלוגרים פרסים וחשבונות אינסטגרם בפרסית וליקטנו לכם את ארבעה המנות שאסור לכם לפספס הכשתנחתו בטהראן.
פיצה גורמה סבזי Pizza ghorme sabzi
מסתבר שהפרסים חולים על פיצות, אבל בגלל שהם לא פחות מתים על האוכל המקומי והמסורתי שלהם, הם החליטו שאין צורך לוותר על אף אחת מהאהבות הגדולות האלו ובחרו לשלב אותם יחד. קבלו את פיצה גורמה סבזי. פיצה כמו שאתם מכירים, אבל במקום בסיס של רוטב עגבניות בסיס של תבשיל חורשט סבזי. מעניין.
לאבו Laboo
מוכרי רחוב מייצגים את האוכל הכי מקומי שיש. אם בחורף בפריז יציעו לכם ערמונים חמים, בבנגקוק יציעו צ‘יפס מסולסל על מקל –אז באיראן יציעו לכם סלק.
סלק מתוק, מקולף ומאודה. המוכרים מחכים לכם בכל פינת רחוב בעגלת מכירה בשם גארי ( .(Gari
אאשה ראשטה Asheh Reshteh
מרק נודלס פרסי וסמיך שמחמם את הלב. הוא מורכב משעועית, חומוסים, עדשים ומלא עלים ירוקים כמו נענע, תרד, כוסברה ופטרוזיליה. את המרק נהוג לקשט בהגשה עם גבינת קאשק ( ghorme ) מעל, גבינה עשויה מיוגורט או מאשל מיובשים.
ג’יגאר Jigar
כידוע, פרסים מתים על בשר ואוכלים אותו בכמויות גדולות על כל צורותיו.
הג‘יגאר הוא חלק מהמסורת הזו ובעצם מדובר על שיפודי כבד כבש. גם שיפודי לבבות וכליות נכנסים תחת האובססיה הזו. השיפודיות המקומיות האלו נקראות Jigaraki’s .
ואם כבר הצלחתם להיכנס לטהראן, ההמלצה היא ללכת לכיכר באהמן
Bahman) ) שם תמצאו את הג‘יגראקיות המוצלחות בעולם.