החומרים לרוטב צ’ילי:
80 גרם פלפל צ’ילי אדום טרי, ללא העוקץ
40 גרם שיני שום קלופות
400 גרם סוכר
200 גרם חומץ בן יין לבן, או חומץ תפוחים
15 גרם מלח
650 גרם מים
החומרים לאסאדו:
6 נתחי אסאדו (שורט-ריב) על עצם, במשקל 200 גרם כל אחד
100 גרם רוטב צ’ילי מתוק (מתכון לעיל)
אופן ההכנה:
אופן הכנה רוטב צ’ילי מתוק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס צ’ילי ושום וטוחנים 5 שניות/מהירות 5.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים 50 דקות/טמפרטורת וורומה/ מהירות 2.
- מצננים את הרוטב ומאחסנים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה אסאדו ברוטב צ’ילי מתוק:
- מחממים אמבט SousVide ל-82°C
- עוטפים ומעסים את נתחי הבשר ברוטב צ’ילי מתוק.
- אורזים את נתחי הבשר בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול באמבט SousVideלמשך 12 שעות.
- מוציאים את השקית ובה נתחי הבשר מאמבט ה-SousVide, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- מחממים תנור ל-220°C
- מוציאים מהשקית את הבשר, מעבירים לתבנית צלייה יחד עם נוזלי הבישול שבשקית ומעבירים לצלייה בתנור (220°C) למשך 20 דקות, או עד שהבשר משחים והרוטב מצטמצם.