החומרים:
חומרים לתערובת קמח ללא גלוטן:
35 גרם גרגירי חומוס יבש
300 גרם אורז מלא יבש
110 גרם קמח תפוח אדמה
130 גרם קמח טפיוקה
30 גרם כוס קורנפלור
25 גרם קסנטן גאם
החומרים לבצק בייגל:
שמן לשימון
250 גרם תערובת קמח ללא גלוטן (מתכון לעיל)
1 כפית מלח
½ 1 כפות סוכר
¼ כפית קינמון
¼ 2 כפיות שמרים יבשים
30 גרם חמאה מומסת
1 ביצה בטמפרטורת החדר
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
120 גרם מים בטמפרטורת החדר (או מיץ ירק או פרי מסוננים)
ובנוסף:
4 ליטר מים
2 כפות סוכר
1 חלבון
1 כף מים
20 גרם תערובת גרעינים (גרעיני חמנייה, שומשום, פשתן, קצח וכדומה)
אופן ההכנה לתערובת קמח ללא גלוטן:
- מכניסים לקערת התרמומיקס גרגירי חומוס ואורז מלא וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
- שומרים את תערובת הקמח בכלי אטום עד לשימוש.
אופן הכנת הבייגל:
- מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה, משמנים ומניחים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס תערובת קמח ללא גלוטן, מלח, סוכר, קינמון ושמרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים את יתר חומרי בצק הבייגל ומערבבים 1 דקה/ מהירות 4.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים לארבעה חלקים במשקל 140 גרם כל אחד ומכדררים בעדינות לכדורים.
- כשכדורי הבצק מונחים עדיין על משטח העבודה, יוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל כדור ומרחיבים לחור בקוטר 3 ס”מ עד לקבלת צורת בייגל.
- מניחים את הבייגל’ס על נייר האפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מגדיל ב-20% את נפחו.
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות .
- מרתיחים בסיר 4 ליטר מים עם 2 כפות סוכר.
- מכניסים בכל פעם 2 בייגל’ס לסיר ומבשלים למשך דקה. לאחר 30 שניות הופכים את הבייגל’ס בתוך המים.
- מעבירים את הבייגל’ס בעזרת כף רחבה מחוררת למגש האפייה.
- מערבבים בקערה קטנה חלבון עם כף מים, מברישים את הבייגל’ס בבלילה, מפזרים מעל תערובת גרעינים ומכניסים את המגש לאפייה בתנור למשך 15-17 דקות.
- מוציאים את הבייגל מהתנור, מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.
FEINTIP
לקבלת בייגל צבעוני ניתן להחליף את המים בכמות זהה של מיץ טבעי של סלק, פטל, גזר, עשב חיטה, חליטות ירוקות ועוד.