החומרים:
200 גרם חמאה (או מרגרינה) בטמפרטורת החדר
50 גרם סוכר
15 גרם מלח
1 ביצה
300 גרם קמח
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את החמאה, הסוכר, המלח והביצה ומעבדים 30 שניות/ מהירות 3.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים 15 שניות/ מהירות 3 לקבלת בצק פירורי.
- מוציאים את הבצק מקערת התרמומיקס, מהדקים אותו בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crustמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
- משמנים תבנית קיש ומקמחים קלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעובי של ½ ס”מ. מניחים את הבצק בתבנית האפייה.
- מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים מעליו נייר אפייה ומשקולת של שעועית יבשה או גרגירי חומוס. אופים אפייה עיוורת בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מסירים את המשקולת ונייר האפייה.
אופן ההכנה ללא תרמומיקס:
- מכניסים לקערת מעבד המזון את החמאה, הסוכר, המלח והביצה ומעבדים במהירות גבוהה לערבוב החומרים .
- מוסיפים את הקמח ומעבדים במהירות גבוההעד לקבלת בצק פירורי.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מהדקים אותו בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות שבתוכו משטח Fast&Crust מונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
- משמנים תבנית קיש ומקמחים קלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעובי של ½ ס”מ. מניחים את הבצק בתבנית האפייה.
- מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים מעליו נייר אפייה ומשקולת של שעועית יבשה או גרגירי חומוס. אופים אפייה עיוורת בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מסירים את המשקולת ונייר האפייה.