החומרים :
80 גרם חמאה רכה
250 גרם (1 כוס) חלב
60 גרם (¼ כוס + 1 כף) סוכר
½ כפית מחית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
500 ( ½ 3 כוסות + 1 כף ) גרם קמח
12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט המלח, ולשים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומקומחת. עוטפים בשקית ומתפיחים לילה במקרר.
- משמנים את תבניות האפייה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים שוב.
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לצורה מלבנית באורך תבנית האינגליש קייק ( כ-28 ס”מ) ובעובי ½ ס”מ. ממלאים במילוי הרצוי (כ- 250 גרם מילוי) ומעצבים את העוגות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
- מתפיחים את העוגה כחצי שעה ואופים בתנור אפייה 25-30 דקות.