מרכיבים
החומרים:
1 ליטר חלב
100 מ"ל שמנת
1 מקל וניל
8 חלמונים
140 גרם סוכר
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
- מחממים בקלחת את החלב, אבקת החלב, השמנת, עלי הדפנה והווניל, עד לסף רתיחה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם הסוכר בעזרת מטרפה עד לקצף יציב.
- מוסיפים בהדרגה את החלב (תוך כדי סינון התבלינים) לתוך הקערה עם הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מחזירים את כל הבלילה לקלחת בצורה איטית ובערבוב מתמיד עד לטמפרטורה של 82 מעלות או עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מערבבים היטב, מסננים, מצננים ומעבירים למקפיא (-22°C) ל 24 שעות לפחות לפני הגשה.
- מוציאים מהמקפיא , טוחנים ומגישים בכלי הגשה